Ervaring
 • Als dochter van een ondernemer heb ik vroeg geleerd de handen uit de mouwen te steken. Ik begon als 18 jarig meisje als secretaresse bij mijn vader in de zaak. In die positie ontwikkelde ik mijn intuïtief vermogen en laveerde ik als water tussen de verschillende belangen. 
   
 • In de management ondersteuning bij een internationale training organisatie in sales en management leerde ik veel over mensontwikkeling, management en communicatie in een commerciële omgeving en kon ik internationaal mijn vleugels uitslaan.
   
 • Als manager van het hoofdkantoor van een Europees partnerschap in management consultancy heb ik mijn eerder opgedane vaardigheden kunnen verdiepen en uitbreiden.
   
 • Daarnaast heb ik projecten gedaan die de zelfredzaamheid van minderheidsgroeperingen (zoals allochtone vrouwen) en re-integratie van uitkeringsgerechtigden bevorderden.
   
 • Tevens heb ik als communicatie manager projecten geleid ter ondersteuning en facilitering van fuserende overheidsinstanties. Bij al deze projecten waren de interne- en externe communicatie belangrijke katalysators van het proces.
   
 • In 2006 ben ik het pad van coachen opgegaan. Het coachen geeft me veel voldoening en leert me - iedere dag weer - veel over het leven, over mensen en over mezelf. Sinds 2009 heb ik mijn eigen coachpraktijk Courage Coaching.
   
 • Naast mijn coaching praktijk ben ik tussen 2008 en 2015 vrijwilliger bij Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en omstreken geweest als bestuurslid met de portefeuille PR en Communicatie (geef presentaties, breng nieuwsbrieven uit, onderhoud contacten met de pers, publiceer op de website en behartig belangen van de mensen met dementie en hun mantelzorgers).
   
 • In 2013 en 2014 heb ik samenwerking met Jenneke Blanken van Blanken CommunicatieProjecten communicatie trainingen mogen verzorgen voor Alzheimer Nederland, Amersfoort. Een speciaal ontwikkelde training voor bestuursleden van regionale afdelingen met PR en Communicatie in hun portefeuille. Onderwerpen: Hoe maak ik een communicatieplan voor de activiteiten van mijn afdeling en Wat is mijn netwerk en hoe maak ik er gebruik van?
   
 • Sinds 2012 begeleid ik contactgroepen van mantelzorgers, partners van mensen met dementie en moeders van kinderen met een beperking in samenwerking met Versa Mantelzorgondersteuning.
 • Vanaf 2013 tot 2016 ben ik actief als maatje en trainer bij de Soester Maatjes. Een maatje is een vrijwilliger uit Soest die een andere inwoner uit Soest vanuit een kwetsbare situatie ondersteunt en begeleidt naar zelfredzaamheid, werk of vrijwilligerswerk. Daarnaast heb ik vanuit mijn vak als coach nieuwe maatjes getraind om dit mooie werk te kunnen doen. 
   
 • Vanaf januari 2014 tot 2016 ben ik naast maatje en trainer, de projectleider van het Soester Maatjes project geweest. Een prachtige uitdaging om dit project professioneel vorm en inhoud te geven. In een klein projectteam van 4 mensen hebben wij ons grotendeels ook vrijwillig ingezet om het project succesvol te laten verlopen. 
   
 • In de jaren 2016 en 2017 was ik projectleider en trainer van het succevolle maatschappelijke project Soester Buurtgenoten. In samenwerking met mijn collega Marjolein Hasenbos hebben we kwetsbare inwoners uit Soest met hulp van de training Samenwijzer en ondersteuning van individuele vrijwillige coaches naar grotere zelfredzaamheid gebracht.
   
 • Vanaf 2017 ondersteun ik als trainer mantelzorgers met de cursus 'Stilstaan bij jezelf'. Een cursus in 5 delen waarbij mantelzorgers door middel van een bewustzijnsproces de kracht in zichzelf ontdekken. Durven keuzes te maken en voldoende ruimte voor zichzelf nemen. In Hilversum via Versa Welzijn in Soest in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de Gemeente Soest.
   
 • Vanaf januari 2018 ben ik oprichter en coordinator van het Mantelzorg Café Soest met elke woensdagmiddag van de maand een themamiddag. Zie ook www.mantelzorgcafesoest.nl.
   
 • In 2020 ben ik begonnen met het realiseren van een podcastserie DUURZAAM MANTELZORGEN ter ondersteuning, inspiratie en aanmoediging van mantelzorgers. Deze zijn te beluisteren via  https://soundcloud.com/user-359061102

 

Courage CC ondersteunt je bij het (h)erkennen van je moed en je kracht en daagt je uit te leven vanuit je kern.